איך עובד קורא כרטיסים מגנטיים?

אנו מידי יום ביומו משתמשים בקורא כרטיסים מגנטי אך אם ישאלו אותנו איך הוא פועל, ככל הנראה לא נדע מה לענות. אנו יודעים שהפס המגנטי הוא הדבר החשוב ולידיעה כזו לא צריך להיות גאון גדול, אך במאמר זה נסביר לכם לפרטי פרטים כיצד הוא פועל וכיצד קורא הכרטיסים מצליח לקרוא אותו.

הפס המגנטי הוא החשוב ביותר

החלק הכי חשוב בכרטיס המגנטי הוא מן הסתם הפס המגנטי וכדי לדעת את זה לא צריך לדעת הרבה מלבד הבנת הנקרא. הפס המגנטי השחור ברוחק של פחות מסנטימטר הוא זה שמכיל את כל המידע כאשר המבנה של הכרטיס עצמו הוא בסך הכול כדי שיהיה נוח להעביר אותו, לשים אותו בארנק וכמובן להדפיס עליו את התמונה של אותו בעל כרטיס ואת המידע הרלוונטי כלפיו, כמו למשל מספר כרטיס אשראי. הפס המגנטי הוא חומר שניתן למגנוט, כמו למשל סרט מגנטי בקלטות וידאו. הסרט המגנטי עשוי מחומר פלסטי דק שמצופה בשכבה דקה מאוד של חלקיקים שנקראים תחמוצת ברזל, והם מסוגלים לשנות את התכונות המגנטיות שלהם בהתאם לשדה מגנטי שיוצר מכשיר ההקלטה.

כיצד משנים את המידע שבכרטיס המגנטי?

שינוי המידע שבכרטיס המגנטי מתבצע על ידי זרם חשמלי אלקטרו מגנטי. אם נעביר זרם חשמלי באלקטרו מגנט אנו נייצר שדה מגנטי שקובע את הקוטביות של המגנטים הזעירים שנמצאים בתוכו. בתהליך של יצור הפס המגנטי, אנו למעשה מעבירים מגנט חזק לאורך הפס, כאשר ההעברה הזו גורמת לקטבים שעל הפס להסתדר בצורה אחידה. כדי לצרוב מידע על הפס המגנטי אנו למעשה צריכים לשנות את הקוטביות, ובאותו אופן אם נעביר את המגנט לאורך הפס המגנטי אנו יכולים גם למחוק את המידע שעל הכרטיס, כמו שלעתים קורא בשוגג בקירוב של כרטיס אשראי למגנט מסוים. שינוי המידע יכול להתבצע באמצעות קורא כרטיסים כאשר יש צורך לעבוד עם מערכת מתאימה.

כיצד עובד קורא הכרטיסים?

לכל מיש יש מדפסת כרטיסים מגנטיים בוודאי יצטרך גם קורא כרטיסים מגנטיים, הרי אם לא יהיה לו קורא כזה הוא למעשה לא יצליח לקרוא את המידע שיש בכרטיסים שהוא עצמו מספק. קורא כרטיסים מגנטיים פועל בעקרון די פשוט ודי זהה לשינוי המידע בפס המגנטי. לאורכו של הפס המגנטי יש שדה מגנטי, ואם נעביר מוליך דרך השדה המגנטי ייווצר בו זרם מגנטי. בעזרת הזרם הזה אנו יכולים לזהות היפוך בקוטביות, כלומר, אנו יכולים לייצג ספרות בעזרת אותו היפוך קטבים. את הספרות, כלומר את המידע שיש בכרטיס, אנו יכולים להציג בעזרת קומבינציה של מספרים 1 ו-0, כלומר שפה בינארית. המספר 0 מייצג היפוך בתדירות והמספר 1 מייצר היפוך בתדירות כפולה.

כיצד מורכב הפס המגנטי?

קורא כרטיסי מגנטי הוא למעשה חומר מוליך וכשאנו מעבירים את הפס המגנטי בתוך הקורא, זוהי פעולת הגיהוץ המוכרת, קורא כרטיסים מגנטיים למעשה מזהה את תדירות החלפת הקוטביות. בכל פס מגנטי יש 3 רצועות, כאשר הרצועה הראשונה מכילה 210 ביט לאינץ'. הרצועה השנייה מכילה 75 ביט לאינץ' והשלישית מכילה גם 210 ביט לאינץ' בודד. על פי תקן בינלאומי כרטיס אשראי משתמש ברצועה הראשונה והשנייה ועל פי תקן בין לאומי, המידע האצור בפס המגנטי האינפורמציה הנמצאת ברצועות הראשונה והשנייה הינה מס' החשבון, השם, תאריך תוקף הכרטיס וכד'. הרצועה השלישית הינה רצועה לקריאה וכתיבה של מידע זמני אך השימוש בה אינו בסטנדרט תקני בכל הבנקים.


from i-cguard.tumblr - Feed

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קורא כרטיס חכם

בקרת כניסה במקומות עבודה – למה זה טוב?

מדפסת כרטיסי פלסטיק